Shantykoor Tolbert

Het shantykoor Tolbert is op 19 januari 1996, door een aantal liefhebbers van shanties en zeemansliederen, opgericht in toen hun thuishaven De Postwagen in Tolbert. Zij gaven op spontane wijze blijk van hun keuze voor het zingen van zeemansliedjes en shanties, Ook het nostalgische en populaire genre werd door hun opgepikt.

lnmiddels is de Postwagen niet meer de thuishaven van het koor, zij houden er wel hun jaarlijkse feestavond, maar de oefenavonden worden op dinsdagavond van 20.00 —22.00 uur gehouden in de Pannenkoekenburcht Nienoord in Leek.

Het huidige koor bestaat uit totaal 38 [eden, waaronder 8 vrouwen, en staat onder leiding van een bekwame dirigent. De specifieke keuze van het huidige repertoire en de muzikale ondersteuning met o.a. een wasbordspeler, geeft het koor een eigen zeer herkenbare sound. Het koor is dan ook een graag geziene gast op festivals en partijen.

Ons koor hoopt nog een aantal jaren op de nu ingeslagen weg door te mogen gaan, opdat velen nog kunnen genieten van wat wij ten tonele brengen, want. ”waar het shantykoor Tolbert komt, is het feest'’

Het koor beschikt over een eigen professionele geluidsinstallatie, die vooral bij grotere evene- menten gebruikt wordt. Bij kleinere optredens gebruiken we meestal geen volledige installatie, maar houden we het vrij eenvoudig.

Het repertoire omvat ruim 120 zeemansliederen en shanties in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal. Daarnaast hebben wij o.a. nummers van Jannes, BZN en The Dubliners opgenomen, kortom voor elk wat wils. Hierdoor zijn wij dus in staat om een gevarieerd en avondvullend programma te verzorgen.

Mocht u met ons mee willen zingen, dat kan! Zowel mannen als vrouwen zijn zeer welkom. Wij denken hierbij vooral aan 50+ ers.

Bent u muzikant en u bespeelt bijvoorbeeld een gitaar of basgitaar ook dan komen wij graag met u in contact.

U kunt dan gerust contact opnemen met onze secretaris Jan v.d. Kaap, tel.: 06-19690196 of via zijn e-mailadres: j.vdkaap@ziggo.nl